Revista promoguda i editada pel Museu Valencià d’Etnologia. Aquests números rebuts ara, el 8 i el 9 corresponen a 2016 i a 2017 i totalitzen 182 i 192 planes respectivament, presentades en una bona edició.

El número 8 inclou 12 articles units pel fil conductor de la imatge i la fotografia. No sempre la qualitat de les il·lustracions s’adiu a la raó de ser del número i el desllueix apreciablement.

Els 15 articles del número 9 comprenen un ampli dossier (9 articles) consagrat a “Patrimoni, memòria, i conflicte” i altres 6 articles miscel·lanis.

Entre aquests, n’hi ha un, de Joan Bofarull i Andrea Moreno, que conté referències a la Moixiganga (Muixeranga) del Forcall, tot relacionant muixerangues i “pals de pollastre”, una tradició del poble d’Almoines, notablement vinculada als nostres santantonis i a la tradició muixeranguera/castellera.

Un altre detall, la portada, d’Andrés Martín, representa una placa de carrer que diu

“en este lloc

en 1893

no va

passar res”