Revista promoguda i editada pel L’Avenç. Cadascun d’aquests quatre números totalitza 16 planes presentades en una edició senzilla.

  • El número 164 correspon a Febrer de 2017. Conté recerca, reflexió i ressenyes sobre els Arxius Municipals i la seva digitalització.
  • El número 165 correspon a Abril de 2017. Els seus articles contenen recerca, reflexió i ressenyes sobre la destrucció, salvaguarda i memòria del patrimoni artístic religiós d’època moderna, il·lustrant-ho particularment en casos de Manresa i el Solsonès.
  • El número 166 correspon a Juliol/Agost de 2017. Els seus articles contenen recerca, reflexió i ressenyes sobre el treball cooperatiu i el cooperativisme de consum.

El número 167 correspon a Novembre de 2017. Els seus articles contenen recerca, reflexió i ressenyes sobre els estudis locals i franquisme. Il·lustrat directament amb els casos de l’Institut d’Estudis Ilerdencs i la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i Investigació.